Tok Travarica Stom specifična po svojoj unikatnosti, u svojoj biti je simbioza bilja i šljive. Specijalnim procesom hladne maceracije napravljena je sinergijom 16 vrsta ljekovitog bilja. Maceracija se vrši u destilatu dobijenom postupkom frakcione destilacije na rektifikacijskoj koloni. Time se postiže neutralnost šljivovog destilata i ističu karakteristike samog bilja. Kompaktnost finesa svih biljaka koje su podjednako intenzivne u ovoj harmoniji okusnih nota, profinjeno se nadovezuju jedna na drugu. Svježe herbalne note, iako jasne, fino obložene mekom patinom: miris sijena i tek pokošone livade. Piće bogatog ukusa, punog, gotovo kremastog, ispunjava obećanja mirisa.
Aromatični sirevi sa plavom plijesni kao što je gorgonzola, sjajno će se uklopiti uz ovu travaricu, baš kao i njene začinske note sa specijalitetima od divljači.
Izgled joj je kristalno bistar, sjajan, tamno žuta boja sa zelenim tonovima. Miris je bogat sa izraženim cvjetnim i začinskim notama. Okus je mekan i slatkast sa blagom gorčinom tipične travarice.
Preporučujemo vam da se Tok Travarica Stom posluži blago prohlađena, na temperaturi od 10 do 12 °C, isključivo u uskim, visokim, čašama.
Jačina rakije alc. 40% vol.
Recenzije
Još nema recenzija.