Rakije

Uživajte u divnim okusima rakije, pravom užitku za sva osjetila.

Kvalitetna rakija se ne hladi, već se poslužuje ovisno o vrsti i starosti rakije, na sobnoj temperaturi, između 15 i 19 stupnjeva.

 

Ne tako poznata činjenica je da rakija može biti odlična baza za vrhunske koktele. U nastavku smo pripremili nekoliko receptura klasičnih koktela u kojima su rakije preuzele primat…

Hubert1924 Grožđe

Rakija proizvedena od odabranih sorti grožđa , procesom fermentacije soka, kao kod
dobijanja vina.
Plod kombiniranja Muškat Hamburga i Traminca, ovaj aperitiv obiluje punoćom okusa
i suptilnim mirisom grožđa
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se rashlađen na temeraturi 10-12 C

Hubert1924 Viljamovka

Hubert rakija viljamovka je proizvedena od sorte kruške Williams. Rakija je svježeg,
intenzivnog mirisa tipičnog za sortu Williams i zaokruženog, izbalansiranog okusa,
veoma pitka. Ručnim odabirom najkvalitetnijih plodova, kontroliranom fermentacijom
i dvostrukom destilacijom u bakrenim kazanima postiže se vrhunska kvaliteta.
Odležava najmanje dvije godine u inox posudama.
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se kao aperitiv, najbolje rashlađena na temperaturi 10-12 C.
– VELIKA ZLATNA MEDALJA Spirit selection Guadeloupe 2022 .god.

Hubert1924 Kajsija

Hubert rakija od kajsije je rakija najfinijih aroma i odlikuje se posebno izraženim slatkim
mirisom poput bakinog pekmeza i punim, lijepo izbalansirnim okusom. Proizvedena
je od ručno biranih plodova najboljih sorti kajsija koji se ostavljaju na stablu dok ne
postignu punu zrelost i slatkoću. Da bi se sačuvala čista aroma kajsije, odstranjuju
se koštice. Proizvodi se na tradicionalan način, u bakrenim kazanima dvostrukom
destilacijom po staroj provjerenoj obiteljskoj recepturi. Odležava najmanje dvije godine
u inox posudama.
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se kao aperitiv, najbolje rashlađena na temperaturi 10-12 C.
– VELIKA ZLATNA MEDALJA
Jedno od 9 najboljih žestokih alkoholnih pića na SVIJETU – Spiritselection Kina 2019 .god.
– Zlatna medalja -Spiritselection Bruxelles 2020.god.

Hubert1924 Jabuka

Hubert1924 Jabuka je rakija proizvedena od 5 sorti jabuka. Za proizvodnju se koristi iscijeđeni sok jabuka od kojeg nakon kontrolirane fermentacije nastaje jabukovo vino. jabukovo vino se dvostruko destilira u bakrenim kazanima na tradicionalan način. Rakija odležava u inox posudama najmanje 2 godine.

Poslužuje se kao aperitiv rashlađena na 10 – 12 °C.

Jačina rakije je alc. 40% vol.

Hubert1924 Dunja

Hubert rakija od dunje je rakija profinjenog mirisa i raskošnog punog ukusa koji
neodoljivo podsjeća na sir od dunje (Quittenkase). Proizvedena je od ručno biranih
potpuno zrelih plodova dunje. Proizvodi se na tradicionalan način, u bakrenim
kazanima dvostrukom destilacijom po staroj provjerenoj obiteljskoj recepturi.
Odležava najmanje dvije godine u inox posudama.
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se kao aperitiv, najbolje rashlađena na temperaturi 10-12 C.

Hubert1924 Dunja Barrique

Hubert rakija od dunje je proizvedena od ručno biranih potpuno zrelih plodova dunje.
Zlatne boje koja potječe od hrastovih bačvi u kojima odležava najmanje tri godine,
punog i bogatog ukusa dunje protkane sa okusom vanilije, tipičnog i profinjenog mirisa.
Proizvodi se na tradicionalan način, u bakrenim kazanima dvostrukom destilacijom
po staroj provjerenoj obiteljskoj recepturi. Rakija odležava u bačvama napravljenim od
stogodišnjeg hrasta kitnjaka.
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se kao digestiv, na temperaturi 16-18 C.

Hubert1924 Šljiva Barrique

Hubert rakija od šljive je proizvedena od najboljih rakijskih sorti. Jantarne boje,
profinjenog cvijetnog i mirisa vanilije, punog voćnog okusa sa izraženim taninima
iz hrastove bačve u kojoj odležava najmanje 3 godine. Proizvodi se na tradicionalan
način, u bakrenim kazanima dvostrukom destilacijom po staroj provjerenoj obiteljskoj
recepturi. Rakija odležava u bačvama napravljenim od stogodišnjeg hrasta kitnjaka.
Jačina rakije je 42% vol.
Poslužuje se kao digestiv, na temperaturi 16-18 C.

Hubert1924 Jabuka Barrique

Hubert rakija od jabuke je proizvedena od 5 sorti jabuka. Za proizvodnju se koristi
iscijeđen sok jabuke, od kojeg nakon kontrolirane fermentacije nastaje jabukovo
vino. Jabukovo vino se dvostruko destilira u bakrenim kazanima na tradicionalan
način. Rakija odležava u hrastovim bačvama najmanje 3 godine. Odležavanjem dobija
jantarnu boju, karakterističan miris jabuke prožet notama vanilije i hrasta, pun i
izbalansiran okus.
Jačina rakije je 40% vol.
Poslužuje se kao digestiv, na temperaturi 16-18 C.

TOK Šljivova prepečenica Alba

Alba je jedna od rijetkih bezbojnih šljivovih prepečenica na tržištu i kao takva, apsolutni je šampion svoje kategorije. Boja je kristalno bistra, potpuno bezbojna. Miris je vrlo raskošan s dominantnim cvjetnim karakterom, a okus mekan i slatkast sa blagom oštrinom tipičnom za mlade destilate. U završnici daje blago začinske, voćne note koje polako nestaju s osjećajem topline.

Rakija za svaku priliku, Alba blago naginje ka aperitivnom piću. Idealno će se uklopiti sa laganim predjelom kao što su klasični naresci.

Poslužuje se u čašama u obliku tulipana, blago rashlađena na 14-15 °C.

Jačina rakije 43% vol.

TOK Šljivova prepečenica Tok

Šljivova prepečenica stara 4 godine dočarava zavodljive cvjetne arome šljive Čačanska rodna, sa nagovještajem tanina hrasta. Golica nepce svilenkastim i suptilno oštrim okusom, a u simfoniji sa začinskim mirsnim notama, predstavlja prvoklasnu rakiju. Dominantni tonovi drveta, čisti i ugodno stopljeni u čvrstom zagrljaju sa Čačanskom ljepoticom i Valjevkom imaju intenzivan miris. Svi destilati stare u novim bačvama.

Upariti se može s mekanim i tvrdim bijelim sirevima koji naglašavaju zrnaste tonove ove prvoklasne prepečenice, a možete dodati i goveđi pršut. Ljubitelji mesa, mogu je kombinirati uz pileće bijelo meso, pečenu ili kuhanu svinjetinu.

Poslužuje se u čašama u obliku tulipana, a Tok možete konzumirati odmah, na temperaturi od 15 °C. Također, dekantiranje nije neophodno.

Jačina 43% vol.

TOK Rakija od šljiva Zlatni Tok 05

Šljivova prepečenica, satkana od najkvalitetnijih sorti šljiva, Crvene ranke i Požegače.
Savršeno izbalansiran okus šljivove prepečenice Zlatni Tok sačinjen je od 170 do sada zabilježenih okusnih nota, od mahunasto drvenastih do slatkasto aromatičnih, začinskih, voćnih i cvjetnih. Najmlađi destilat u ovoj majstorski izvedenoj kupaži je star 5 godina. Svaki destilat korišten za kupažu Zlatni Tok 05, stario je u bačvi u kojoj je već odležavao destilat. Kao rezultat odležavanja i starenja destilata u hrastovim bačvama, primarni miris prepečenice se transformira u profinjeni buke. Radi se u malim serijama.

Izgled je kristalno bistar , sjajan, boje jantara i livadskog meda. Miris je bogat s izraženim notama suhog voća, kave i hrasta. Vanilija i začinski tonovi koji podsjećaju na duhan. Okus je kompleksan, zaokružen i gladak, sa složenim začinsko drvenastim tonovima. Blaga astrigencija. Završnica je glatka, u početku skoro kremasta, duga, praćena osjećajem zadovoljstva i topline.

Voćni tonovi Zlatnog Toka 05 idealno se slažu sa džemom i marmeladom, a drvenasti tonovi doći će do posebnog izražaja uz masnu ribu, janjetinu i govedinu.

Za serviranje izaberite široku konjak čašu ili čašu u obliku tulipana, a za potpuni užitak, preporučujemo temperaturu od 15-18 °C i kratko dekantiranje u čaši (u trajanju oko dvije minute).

Jačina rakije 43% vol.

TOK Rakija od šljiva Zlatni Tok 10

Šljivovica stara 10 godina je maestralna kompozicija sorti Požegače, Crvene ranke i Čačanska rodne. Njenu povijest čini starenje 9 godina u bačvama, a zatim 1 godinu u inoxu.  Gradacijski nadovezani destilati, estetska dopadljivost pakovanja i elegancija samog okusa, su ono što čini ovo piće drugačijim.  Njena impresivnost opčinjava duh svojim karakteristikama pa je zato proizvodnja ograničena na samo 700 boca godišnje.

Izgled rakije je kestenjast, boje starog hrasta. U mirisu su note pečenog kestena, biskvita i korice kruha. Okus je razgranat i kompleksan, svjež sa blagom astrigencijom, dok je završnica mekana i duga, ugodno kiselkasta.

Patka i špikovano meso sjajno će se uklopiti uz Zlatni Tok 10. Također, čokoladni deserti sa koštunjićavim voće učinit će slatkasto aromatične i voćne tonove gotovo opipljivim.

Poslužuje se u konjak čašama ili čaši u obliku tulipana, dekantirati oko 3 minute na temperaturi 18 – 20 °C.

Jačina rakije 40% vol.

TOK Rakija od šljiva Zlatni Tok 15

Probrani plodovi šljiva sorti Požegača , Crvena ranka, Čačanska rodna i Čačanska ljepotica čine Zlatni Tok 15. Ova rakija svoju kavlitetu je dosezala punih 15 godina. Odškolovana je prvo 10 godina u manjim bačvama, a poslije 5 godina u velikima. Zato se ova šljivova prepečenica proizvodi u limitiranoj seriji od samo 500 boca godišnje.

Boje tamnog jantara, poput skrivene amajlije hedonizma ostavlja impresiju otmjenosti u čaši. Razvijene skladnosti, okusa oplemenjenog drvetom, Zlatni Tok 15 Vas uvijek nosi dalje od onog mjesta na koje ste planirali stići.

Drvenasti tonovi Zlatnog Toka 15 izraženiji su uz mesne delikatese sa blagom aromom dima, a čokoladni kolači sa aromom kave istaći će začinske tonove.

Bojom je mahagonij, zagasito tamni oker. U mirisu je kava, orah i rum, praćeni četinarskim tonovima. Okus je zaokružen, složene slatkaste note keksa, duhana i lješnjaka s dozom patine, dok je završnica kremasta, složena i vrlo duga.

Dekantiranje u čaši u trajanju od tri do četiri minute poželjno je zbog izuzetno bogatog i kompleksnog bukea. Konzumirajte u konjak ili tulipan čašama na 20 °C.

Jačina rakije je 40% vol.

TOK Travarica Stom

Travarica specifična po svojoj unikatnosti, u svojoj biti je simbioza bilja i šljive. Specijalnim procesom hladne maceracije napravljena je sinergijom 16 vrsta ljekovitog bilja. Maceracija se vrši u destilatu dobijenom postupkom frakcione destilacije na rektifikacijskoj koloni, čime se postiže neutralnost šljivovog destilata i ističu karakteristike samog bilja. Kompaktnost finesa svih biljaka koje su podjednako intenzivne u ovoj harmoniji okusnih nota, profinjeno  se nadovezuju jedna na drugu, čineći ovo piće jedinstvenim. Svježe herbalne note, iako jasne, fino obložene mekom patinom: miris sijena i tek pokošone livade. Piće bogatog ukusa, punog, gotovo kremastog, ispunjava obećanja mirisa.

Aromatični sirevi sa plavom plijesni kao što je gorgonzola, sjajno će se uklopiti uz ovu travaricu, baš kao i njene začinske note sa specijalitetima od divljači.

Izgled joj je kristalno bistar, sjajan, tamno žuta boja sa zelenim tonovima. Miris je bogat sa izraženim cvjetnim i začinskim notama. Okus je mekan i slatkast sa blagom gorčinom tipične travarice.

Preporučujemo Vam da Stom poslužite blago prohlađenu, na temperaturi od 10 do 12 °C, isključivo u uskim, visokim, čašama.

Jačina rakije 40% vol.

BB Klekovača Stari vinjak XO

BB Klekovača Stari vinjak

BB Klekovača Stari vinjak XO odležavao je 10 godina u odabranim hrastovim bačvama  sa planine Goč. Ovaj stari vinjak, napravljen od 10 vrhunskih sorti grožđa, donosi vam spektakularan praznik za sva čula. U njegovom raskošnom bukeu prepoznat ćete čokoladu, kavu, štanglice sa rumom i kokos, praćene razigranim i izuzetno osvježavajućim cvjetnim tonovima.

Ima bogatu, baršunastu teksturu i nevjerojatnu kompleksnu završnicu okusa koji traje. izuzetno se slaže sa zrelim sirevima, crnom čokoladom i najboljim cigarama.

Jačina vinjaka 40% vol.